Sănătate

(FRUMUSEȚE) Trucuri ca să ai părul drept dacă este ondulat natural și invers

Ei bine, dacă nu sunteți mulțumite cu părul vostru există trucuri prin care vă puteți ”coafa” așa cum doriți.

Pentru femeile cu părul drept

Dacă vreți să fie ondulat de pe o zi pe alta și să nu arate de parcă vă întoarceâi de la coafor, deci să dea senzația de naturalețe, nu trebuie decât să folosiți un spray care să nu conțină altceva decât sare de mare. Sarea va ondula în mod natural șuvițele. Lăsați-le să se usuce natural, dacă nu doriți volum. Dacă vrei să ai mai mult volum va trebui să recurgi la ajutorul unui uscător de păr.
Folosește un șampon light și un balsam de păr pentru volum, iar dacă vrei bucle, le vei obține cu bigudiuri calde. Pregătește-ți părul pentru această procedură cu un spray fixativ pentru volum, pe care trebuie să îl aplici pe vertical, de jos în sus, pentru un volum mai mare.

Dacă vrei să folosești ondulator sau placă, la fel, acestea vor trebui folosite pe verticală, pentru a obține bucle naturale. Înfășoară pe ondulator o șuviță care să nu depășească 2,5 centimetri.

Atenție! Secretul pentru a avea un păr cu un look perfect natural este să îl aranjați cu mâna la puțin timp după ce s-a uscat, nu când încă este abia coafat. ”Dacă îl lăsați să se usuce, buclele vor rezista mai mult timp”, susține hairstylist-ul Rob Pizzuti.

Dacă ai părul ondulat

Părul ondulat are tendința de uscare și rupere, motiv pentru care trebuie să parăcât mai natural și mătăsos, atunci când îl îndrepți. Începe prin a-l spăla cu șampon cu o formulă de hidratare și folosește și un balsam din aceeași gamă. Cum știi că șamponul tău este hidratant? Trebuie să conțină unt de shea sau de cacao. De asemenea, trebuie să folosești și o mască hidratantă, timp de câteva minute zilnic.

”Atunci când îți alegi masca de păr, pune puțină pe dosul palmei, pentru a vedea dacă se absoarbe și dacă este suficient de delicată”, a adăugat Pizzuti.

După ce ai ieșit de la duș, usucă-l cât mai bine cu prosopul, după care aplică un ser reparator, care îl va menține strălucitor pe tot parcursul zilei.

Împarte-ți părul în trei secțiuni: una pe fiecare tâmplă, de la ureche spre față, și una la spate. Usucă-l de la rădăcină către vârf, în timp ce îți treci peria prin păr în aceeași direcție. După ce s-a uscat fiecare secțiune, lasă-ți capul în jos pentru ca toate cele trei părți să se poată uni în mod natural.

sursa: unica.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *