Politică

Leancă va participa la discuţiile cu Sturza dar cere să fie respectate priorităţiile Partidul Popular European din Moldova

”După consultările de astăzi cu dl Președinte, Nicolae Timofti, am mers la sediul partidului, unde ne-am consultat cu colegii în privința candidaturii dlui Ion Sturza la funcția de prim-ministru.

La consultările anterioare cu dl Președinte am zis că, după opt săptămâni de tergiversare, de lipsă totală de acțiune, de lipsă totală de înțelegere a situației dramatice a țării, este bine ca Președintele să facă uz de dreptul său constituțional și să desemneze un candidat.

Urmează să vedem dacă candidatul va manifesta interes pentru a ne convinge că este un candidat potrivit pentru această funcție, că are soluții sistemice pentru provocările multiple cu care se confruntă Republica Moldova și dacă, dincolo de toate dacă are sau nu are soluții, are și capacitățile și instrumentele necesare de a transpune în viață aceste priorități.

Am decis că, în cazul în care dl Sturza ne va solicita o întâlnire, bineînțeles că noi vom avea discuții.

De asemenea, vreau să amintesc că PPEM a lansat cele 8 priorități de bază pentru viitoarea Guvernare. Urmează să vedem dacă domnul Sturza este de acord cu aceste priorități ale noastre sau nu, dacă le îmbrățișează, dacă ne convinge că are capacitați sau nu.

Aș fi fost foarte curios să aflu de la dl Sturza care au fost sursele lui de informare atunci când, vinerea trecută, a vorbit despre faptul că din partea PDM, președintele Timofti mă va înainta pe mine. De asemenea, ar fi fost bine ca să avem mai întâi majoritate, dar s-a întâmplat totul foarte moldovenește. În situația de față nu avem altă opțiune și dorim să vedem cu ce se vor termina aceste discuții”, a scris politicianul pe pagina sa de Facebook.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *