Măşti calde pentru îngrijirea părului în sezonul rece
În aceste zile geroase părul devine mult mai sensibil, poate chiar casant sau excesiv de uscat. De aceea ar fi bine să te obişnuieşti să porţi o căciulă pe cap, sau, de ce nu, un şal frumos care îţi poate da şi un aer puţin sofisticat…
Chiar dacă obişnuieşti să îţi protejezi părul, nu trebuie să neglijezi podoaba capilară. Pe lângă spălatul pe cap şi îngrijirea cu balsam, în anotimpul rece se impune şi folosirea măştilor cosmetice pentru păr. Orele pe care le petreci sâmbăta sau duminica în casă făcând curăţenie pot fi folosite în avantajul frumuseţii tale. Tratamentele naturiste, pe care le laşi să acţioneze câteva ore, sunt o adevărată minune pentru părul tău. Încearcă să stai cu masca pe păr cel puţin şase sau maximum opt ore pentru că toate elementele nutritive din ingredientele naturale penetrează firul de păr, îl învăluie într-un strat protector, ceea ce îi redă sănătatea şi îl fac cu adevărat strălucitor.
Gălbenuş de ou şi ulei de ricin
Amestecă un gălbenuş de ou sau mai multe, dacă ai părul foarte lung, cu câteva linguri de ulei de ricin, astfel încât să obţii o cremă care să-ţi ajungă pentru aplicarea pe tot părul. Masează-ţi cu grijă scalpul şi aplică amestecul pe toată lungimea părului, până la vârfuri. Acoperă-te apoi cu o cască pentru duş şi înfăşoară-te cu un prosop. Stai cu masca pe cap, pentru ca elementele nutritive benefice din uleiul de ricin şi gălbenuşul de ou să hrănească părul în profunzime. Este foarte important să masezi şi la rădăcini pentru că uleiul de ricin este cunoscut pentru capacitatea de accelerare a creşterii părului.
Avocado
Unul dintre cele mai bogate vegetale în omega 3, un tip de grăsime benefică pentru organism, fructul de avocado este perfect şi pentru hrănirea şi hidratarea firului de păr. Pisează un fruct de avocado moale şi aplică pasta pe păr. Dacă părul tău este lung, ai nevoie de două sau mai multe fructe. După ce ai stat câteva ore cu masca poţi să speli părul.
Uleiul de hamei
Stimulează circulaţia sanguină la nivelul pielii capului, ceea ce ajută la hrănirea rădăcinilor şi la stoparea căderii părului. Dacă te confrunţi cu căderea părului, foloseşte uleiul de hamei (pe care îl găseşti în magazinele de tip plafar) în tratamentele pentru păr. Aplică uleiul la rădăcini, masează şi acoperă-ţi capul. După şase ore poţi să te speli.
Sâmburii de struguri
Uleiul din sâmburi de struguri este un tonic excelent pentru rădăcinile părului, formând în acelaşi timp o peliculă protectoare la nivelul firului. Foloseşte o cantitate suficientă de ulei din sâmburi de struguri pentru a-ţi acoperi tot părul. Acoperă apoi cu o cască pentru duş şi cu un prosop.
Timpul Suplimentul Femeia
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!