Social

Ministerul Educației a editat manuale de limba şi literatura găgăuză, ucraineană și bulgară

Dintre acestea au fost editate, în urma selectării în bază de concurs, opt titluri de manuale: patru manuale pentru învăţământul primar, trei manuale pentru învăţământul liceal și manualul de limbă franceză pentru cl-XII.

De asemenea vor fi adaptate curuculum-ului modernizat 38 de titluri de manuale. Dintre acestea 14 titluri pentru învăţământul primar, inclusiv Abecedar-ul și Bukvari-ul pentru cl.I, limba şi literatura engleză pentru cl.II, precum și nouă manuale pentru clasa a III-a, printre care și manualele de limba şi literatura găgăuză, ucraineană și bulgară.

Pentru ciclul gimnazial au fost reeditate 14 titluri de manual, dintre care 12 sunt pentru clasa a VII-a, inclusiv manuale de limba şi literatura găgăuză, ucraineană și bulgară. Pentru clasa a VIII au fost reeditate manualele de educaţie muzicală şi educaţie tehnologică. Iar pentru ciclul liceal au fost reeditate 13 manuale pentru clasa a X-a.

Totodată, în acest an, pentru prima dată au fost editate manualele de educaţie civică pentru clasele a V-a, VII-a şi a X-a şi manualul de literatură universală pentru clasa a XII.

Aceste manuale au fost editate și adaptate noului curriculum, axat pe formare de competenţe în contextul în care în 2010 Ministerul Educației a elaborat curriculum-ul modernizat.

În 2010 au fost editate sau reeditate 50 de titluri de manuale şi în 2011 – 42 de titluri de manuale. 

A. C. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *