Sănătate

Obiceiuri “sănătoase” care vă îngraşă

1. Folosiţi pungi de cumpărături reciclabile
Un studiu realizat de cercetătorii de la Harvard Businees School a descoperit că persoanele care îşi aduc propria pungă la magazin sunt mai predispuse la a cumpără mâncare nesănătoasă (junk food) decât cele care nu au acest obicei. Cercetătorii bănuiesc că simţim că avem dreptul să ne recompensăm (cu chipsuri, bomboane, îngheţată) atunci când ne dăm seama că am făcut o alegere responsabilă pentru mediul înconjurător. Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să va întoarceţi la pungile de platic. Combateţi impulsurile nesănătoase şi gândiţi-va că pungă reciclabilă este ceva normal, nu o fapta bună pe care ar trebui să o recompensaţi.

2. Sunteţi obsedat de un anumit tip de nutrienţi
Dietele sărace în carbohidraţi şi grăsimi sunt foarte comune, dar urmărirea fiecărui nutrient nu este o strategie ideală dacă vreţi să pierdeţi din greutate. Studiile au arătat că un consum exagerat de scăzut în grăsimi ne poate face să ne “delectam” cu carbohidraţi.
Grăsimile sunt săţioase şi dacă le scoatem complet din dietă nu facem altceva decât să avem senzaţia unui stomac gol în mod constant.
Cea mai bună varianta este o combinaţie de alimente proaspete, fără restricţii exagerate.

3. Cumpăraţi foarte multe alimente “sănătoase”
Un studiu publicat în Journal of Marketing Research a descoperit că publicitatea care mizează pe cuvinte precum “fitness”, “în formă” sau “sănătos”, care apar pe etichetele produselor, i-a făcut pe oameni să mănânce mai mult. Autorii bănuiesc că tindem să vedem aceste alimente că pe un substitut pentru activitatea fizică. Este important să ţineţi minte că niciun aliment, oricât de sănătos ar fi, nu poate să înlocuiască o sesiune serioasă de antrenament fizic.

4. Număraţi caloriile
Pierderea în greutate nu este doar un joc al numerelor. Această strategie eşuează în mai mult de 95% din cazuri şi de multe ori are efectul invers. De ce? Consumul unui număr mic de calorii face corpul să între pe modul “înfometare”, ceea ce încetineşte metabolismul, determinându-l să ardă masă musculară în loc de grăsime. Dacă alegeţi alimente sănătoase, care va plac, veţi observă că este mai satisfăcător şi mai eficient decât număratul caloriilor.
5. Va gândiţi la mâncare în termeni de “bun” sau “rău”
Va simţiţi foarte bine după ce aţi mâncat spanac, dar copleşit de vină atunci când va cumpăraţi o gogoaşă? Această atitudine nu va favorizează talia. De fapt, dacă va judecaţi pentru fiecare “scăpare gustoasă” este posibil să mâncaţi mai mult. Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Toronto au modificat cântarul astfel încât să îi facă pe participanţi să creadă că s-au îngrăşat cu 5 kilograme. După, participanţii care erau mai ruşinaţi au mâncat mai multă îngheţată decât cei care nu erau aşa de stresaţi de kilogramele în plus.

6. Adoptaţi aceeaşi rutină alimentară sănătoasă în fiecare zi
Fulgi de ovăz la micul dejun, salată la masă de prânz, somon şi broccoli fiert la cină. Chiar dacă va ţineţi de această rutină nu înseamnă că veţi scapă de kilogramele în plus. Un studiu prezentat la o întâlnire a Institute of Food Technologists arată că limitarea dietei noastre limitează şi populaţia de bacterii bune care trăiesc în intestinele noastre. Aceste bacterii joacă un rol important atunci când vrem să slăbim: controlează foamea, saţietatea şi nivelul de zahăr din sânge.

sursa: hotnews.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *