Politică

Patru eșecuri majore ale Maiei Sandu și PAS

Maia Sandu este în funcția de Președinte de un și jumătate, iar PAS de aproape 1 an, deși este devreme pentru a trage concluzii definitive, anumite lucruri încep să devină clare.

1. Ilan Șor este liber. Mizând pe amnezia colectivă a electoratului, un individ a cerut a paișpea oară de la tribuna Parlamentului retragerea imunității lui Ilan Șor. În ciuda zgomotului mediatic, Ilan Șor este liber, iar partidul său face proteste și se comportă de parcă totul ar fi în regulă.

2. Plahotniuc este liber. Ani de zile, presa afiliată blocului ACUM, mai nou PAS, a reușit să convingă cetățenii că unicul om vinovat pentru situația din Moldova este Vladimir Plahotniuc. Sunt 3 de ani de la fuga democratului din Chișinău, în ciuda promisiunilor și sutelor de proteste și miilor de ore dedicate lui Plahotniuc, acesta este liber, și probabil se relaxează chiar în aceste clipe pe frumoasa insulă Cipru.

3. Inflația și prețurile. PAS are toată puterea, deci are și toată responsabilitatea. Lejeritatea cu care Natalia Gavrilița și deputații PAS oferă „ajutoare sociale” în perioadă de evidentă criză, demonstrează că nu există o viziune clară asupra problemelor financiare ale țării. De ce Ungaria poate reduce acciza la combustibil, iar Moldova nu? Sunt oare ungurii mai săraci decât moldovenii? Se pare că PAS mizează pe anihilarea totală a opoziției, iar în așa caz, fără o alternativă politică, ei pot face gafe peste gafe, prețul îl vor plăti doar cetățenii, nu și politicienii.

4. Reforma justiției. Moldova are de patru ori mai mulți procurori la 100 de mii de cetățeni decât Germania. În loc să desființeze niște structuri depășite, de tip PCCOS, PAS preferă să facă show prin aducerea unei secretare a unui procuror din SUA și ungerea ei ca șef a Procuraturii Anticorupție. PAS are puterea să facă schimbări radicale, dar preferă să funcționeze ca o agenție de recrutare a forței de muncă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *