Social

Premierul Românei, Nicolae Ciucă, salută adoptarea legii prin care limba română primește statutul de limbă OFICIALĂ în R. Moldova

Prim-ministrul României, Nicolae Ionel Ciucă, salută adoptarea de către Parlamentul de la Chișinău a legii prin care limba română primește statutul de limbă oficială în Republica Moldova, a scris oficialul român într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Salut adoptarea de către Parlamentul de la Chișinău a legii prin care limba română primește statutul de limbă oficială în Republica Moldova. Recunoașterea adevărului istoric și științific reconfirmă comunitatea de cultură și limbă de pe cele două maluri ale Prutului”, a menționat Ciucă.

De asemenea, premierul României a declarat că autoritățile de la București vor acorda și în continuare sprijin Republicii Moldova în procesele pe care țara noastră urmează să le parcurgă spre aderarea la spațiul european.

„Reafirm sprijinul pe care România îl acordă necondiționat Republicii Moldova în parcursul european, pentru dezvoltarea economiei și bunăstarea tuturor cetățenilor săi. Pe această cale, reiterez susținerea Guvernului României pentru suveranitatea, integritatea teritorială și stabilitatea statului vecin”, a subliniat Nicolae Ionel Ciucă.

Vă amintim că joi, 16 martie, Parlamentul a votat în lectura finală proiectul de lege privind înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română” în toată legislația Republicii Moldova, inclusiv Constituția R. Moldova.

Legea implementează Hotărârea din 2013 a Curții Constituționale privind interpretarea articolului 13 alin. (1) din Constituție, în corelare cu Preambulul Constituției și cu Declarația de Independență a Republicii Moldova.

Menționăm că săptămâna viitoare, pe 23 martie, prim-ministrul României, Nicolae Ionel Ciucă, va efectua o vizită oficială în Republica Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *