Ucraina

Președinția Ucrainei: Ministrul ucrainean de interne decedat după prăbușirea unui elicopter se îndrepta spre linia frontului

Elicopterul în care se afla ministrul ucrainean de interne Denis Monastirski, ce s-a prăbuşit în apropiere de Kiev, omorând cel puţin 18 persoane, se îndrepta spre linia frontului, a anunţat miercuri preşedinţia ucraineană.

”Scopul zborului (a fost de a merge) într-unul dintre punctele fierbinţi din ţara noastră, unde au loc lupte”, se arată în comunicatul citat de AFP. ”Ministrul de interne se ducea acolo”, a declarat Kirilo Timoşenko, adjunctul şefului biroului prezidenţial, la televiziunea ucraineană, scrie Agerpres.

Într-un mesaj postat pe contul său de Telegram şi preluat de agenţiile internaţionale de presă, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a calificat drept o ”tragedie cumplită” moartea ministrului său de interne. El a confirmat 15 decese, dar a precizat că numărul exact al victimelor este în curs de a fi stabilit.

Anterior, oficialii locali stabiliseră un bilanţ de 18 morţi în urma prăbuşirii elicopterului în curtea unei grădiniţe la Brovarî, oraş situat în apropiere de Kiev, provocând un incendiu la faţa locului.

Numărul răniţilor este de 29, dintre care 15 copii. În elicopter se aflau 9 persoane, printre care ministrul, primul său adjunct, Evhen Ienin, şi secretarul de stat al Ministerului de Interne Iuri Lubkovici, de asemenea decedaţi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *