ActualitateCSI / Rusia

Putin a numit un nou general responsabil pentru războiul din Ucraina. Cine îl va înlocui pe Dvornikov

Generalul Ghenadie Zhidko, ministrul adjunct al Apărării din Federația Rusă, va fi acum responsabil pentru războiul din Ucraina, anunță Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

De asemenea, ISW raportează că acesta îl va înlocui pe comandantul Districtului Militar de Sud, Alexandr Dvornikov, care conducea așa-numita „operațiune militară specială” în țara vecină.

Zhidko a primit titlul de Erou al Federației Ruse în 2017 pentru serviciile sale în calitate de șef de stat major al forțelor ruse desfășurate în Siria. După această misiune, Zhidko a comandat Districtul Militar de Est și a condus Direcția militar-politică principală a Forțelor Armate Ruse.

Gândirea sa neconvențională și abilă a fost remarcată de șeful Statului Major General și de primul adjunct al ministrului apărării al Rusiei, generalul de armată Valeri Gherasimov.

De asemenea, Kremlinul continuă să manipuleze legea rusă pentru a efectua „mobilizări secrete” și pentru a continua războiul din Ucraina fără o mobilizare completă, potrivit unian.net.

Duma de Stat a Rusiei a anunțat pe 28 iunie planul de a lua în considerare o modificare a legii privind serviciul militar care să permită acordarea de contracte militare tinerilor imediat după împlinirea „vârstei majoratului” sau absolvirii liceului.

Sursa: Ziarulnational.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *