Justiție

Ultima oră! DOC/ Curtea de Apel Comrat a anulat decizia prin care era permisă utilizarea panglicii Sf.Gheorghe în Găgăuzia

Curtea de Apel Comrat a anulat hotărârea Adunării Populare a Găgăuziei prin care era permisă utilizarea panglicii Sf. Gheorghe considerată unul dintre simbolurile războiului din Ucraina.

Legea votată de deputații găgăuzi pe 29 aprilie, astfel sfidând unica autoritate legislativă a statului, a fost atacată în instanță de Oficiul teritorial Comrat al Cancelariei de Stat, reprezentanța Guvernului în teritoriu.

Hotărârea Curții de Apel Comrat poate fi atacată în instanța supremă în termen de 15 zile.

Vă amintim că pe 14 aprilie, Parlamentul a votat legea care interzice însemnele războiului, inclusiv panglica ”Sf. Gheorghe”, literele ”Z„ și ”V„. Pe 19 aprilie, șefa statului Maia Sandu a promulgat legea, iar a doua zi, documentul a fost publicat în Monitorul Oficial.

Potrivit legii, încălcarea interdicției se va pedepsi cu amenzi de până la 9.000 de lei, pentru persoane fizice, și cu până la 18.000 mii lei, pentru persoane juridice.

Bașcanul Irina Vlah a venit cu o reacție în care încearcă să explice de ce sfidează decizia autorităților de a interzice simbolurile Kremlinului, utilizate în războiul din Ucraina. La fel ca și Igor Dodon, Vlah sugerează că actuala guvernare ar trebui să-și învețe „lecția” și că societatea a fost pusă în situația „de a primi tacit voința politicienilor” atunci când aceștia au decis interzicerea simbolurilor războiului.

Sursa: Jurnal.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

comentarii

  1. Le-a mai dat peste cap la gagauzi – turci trecuti la ortodoxim, cu tendinte sa pupe mana la rusi. Din partea mea poate sa-i pupe si in cur, numai ca mananca paine romaneasca nemernicii si baga strambe ca spatiul in care au intrat era gol pana la venirea jafurilor!

  2. Bine ați venit în cccp. Uitați-vă în ce limbă scriu (și gândesc) ăia și o să vă dați seama de ce este bine să ținem liftele spurcate ruse cât mai departe de țară. Ăștia îi nivelează pe toți la „înălțimea” lor morală, etică și „umană”. De aceea e foarte greu să crezi că românii moldoveni pot gândi liber, se văd influențele mizeriei rusești în adâncul mental colectiv. Din păcate… Să sperăm că o nouă generație, educată liber poate schimba ceva, altfel – pământ de flori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *