CSI / Rusia

VIDEO. Ce se întâmplă când recruții ruși își cer banii promiși înainte să fie înrolați în armată: „Nu vi s-a promis așa ceva”

O înregistrare video distribuită de recruții ruși pe rețelele de socializare arată explicațiile pe care le primesc când își cer banii promiși înainte să fie înrolați în forțele armate ca parte a procesului de mobilizare decretat de președintele rus, scrie Hotnews.

„Nimeni nu ne fugărea. Eu am bătut tot drumul de la Moscova la orașul meu natal pentru a fi mobilizat cu prietenii mei fiindcă ”patria-mamă” și fiindcă președintele a făcut un apel către toată lumea!”, susține unul dintre recruți.

„Am venit la biroul de înrolare și comisarul militar mi-a explicat că de îndată ce ajungem aici, în decurs de 2-3 zile, vom primi o tranșă unică de 300.000 [de ruble]!”, își continuă acesta relatarea.

Ulterior, recrutul este întrerupt de un ofițer de înrolare care spune că nu i s-a promis niciodată așa ceva. „Ba da, ba da!”, strigă însă și alți recruți.

„Liniște, așteptați!” cere femeia. „În ceea ce privește cele 300.000 [de ruble], deputații Partidului Comunist au depus un proiect în Duma de Stat, ea a trecut de o singură lectură și a fost înlăturată de pe agendă”, explică ea.

„Păi atunci ar trebui să renunțe la carnetul de partid și să meargă [pe front] în locul nostru!” strigă un alt recrut.

Recruții ruși acuză că au fost trași pe sfoară

„Băieți, înțelegeți un lucru: eu nu v-am promis 300.000”, îndeamnă ofițerul de recrutare.

„Păi e clar că asta încerci să ne spui aici. Problema e că noi am fost pur și simplu f*****”, răspunde unul dintre recruți.

„Dați-ne o persoană care ne poate răspunde la aceste întrebări. De ce te-au trimis pe tine, o săracă, aici? Să vină reprezentanții regiunilor noastre aici să ne răspundă la întrebări”, cer recruții.

Menționăm că ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu a anunțat vinerea trecută că autoritățile militare au finalizat mobilizarea celor 300.000 de „rezerviști”, cifră pe care a anunțat-o pe 21 septembrie, imediat după discursul în care Putin anunța decretarea mobilizării parțiale.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a declarat însă, marți că Putin nu va semna un decret care să încheie oficial procesul de mobilizare, afirmând că „nu este nevoie” de un asemenea document.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *