CSI / RusiaUcraina

Generalul Budanov invocă încă o „operațiune de succes” în Crimeea: „Inamicul ascunde amploarea pagubelor”

Ucraina a salutat miercuri, 19 iulie, o „operaţiune reuşită”, după ce peste 2.000 de civili care locuiau în localităţile învecinate cu un teren militar de antrenament din districtul Kirov, din Crimeea, au fost evacuaţi din cauza unui incendiu izbucnit în dimineața zilei, relatează Hotnews.ro.

„O operaţiune de succes a fost efectuată în Crimeea ocupată. Inamicul ascunde amploarea pagubelor şi numărul victimelor”, a declarat şeful serviciilor secrete militare ucrainene Kirilo Budanov pe canalul său de Telegram.

Acesta şi-a însoţit mesajul cu un scurt filmuleţ care arată o instalaţie în flăcări.

Un incendiu a izbucnit miercuri dimineaţa pe un teren militar din estul peninsulei Crimeea, a declarat guvernatorul local rus, determinând autorităţile să ordone evacuarea a peste 2.000 de civili.

„Este planificată evacuarea temporară a locuitorilor a patru aşezări adiacente terenului militar din districtul Kirovske. Sunt peste 2.000 de oameni”, a declarat guvernatorul Serghei Aksinov pe Telegram. Acesta a anunţat şi închiderea, din cauza acestui incendiu, a unei autostrăzi care leagă portul Kerci, din estul Crimeei, de oraşul Sevastopol, din sud-vestul peninsulei.

„Toate serviciile competente lucrează din greu şi a fost înfiinţat un centru de coordonare”, a dat asigurări el.

Explozii timp de mai multe ore în Crimeea ocupată

Două site-uri ruse, Mash şi Baza, apropiate serviciilor de securitate ruse, au raportat că în zonă au fost auzite explozii timp de mai bine de două ore, iar la ora locală 7.30 incendiul nu era încă sub control, la mai bine de trei ore de la izbucnire.

Potrivit Mash, un depozit de muniţii era în flăcări. Autorităţile ruse, în special armata, nu au confirmat explozia muniţiilor şi nici nu au menţionat deocamdată posibile cauze ale incendiului.

Serhi Bratciuk, purtătorul de cuvânt al administraţiei militare de la Odesa, a postat două videoclipuri cu un incendiu într-o zonă nelocuită, spunând: „Depozitul de muniţie inamic. Starii Krîm”.

Starii Krîm este un mic oraş istoric din districtul Kirovske din Crimeea. De la lansarea ofensivei ruse împotriva Ucrainei în februarie 2022, Crimeea, anexată de ruşi ilegal în 2014, a fost ţinta regulată a atacurilor aeriene şi navale cu drone.

Luni, Podul Kerci, o importantă infrastructură rutieră şi feroviară care leagă peninsula anexată de Rusia, a fost lovit de un atac ucrainean care l-a deteriorat pentru a doua oară în zece luni, stârnind din nou furia Moscovei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *