CSI / RusiaExterneRăzboi

VIDEO. Trupele de „elită” pregătite de ruși pentru frontul din Ucraina: Bărbați trecuți de prima tinerețe și cu probleme de greutate

O înregistrare video distribuită pe rețelele de socializare de un guvernator rus arată o parte a trupelor „de elită” pe care Rusia se pregătește să le trimită în războiul împotriva Ucrainei: soldați trecuți de prima tinerețe și unii aflați într-o condiție fizică nu tocmai aptă pentru front, transmite Hotnews.

O înregistrarea pusă pe o coloană sonoră antrenantă și distribuită de Roman Starovoit, guvernatorul regiunii Kursk din sud-vestul Rusiei, a surprins la antrenamente unii recruți grizonați complet, alții ușor supraponderali și unii de o înălțime ce pare să îi indice ca potriviți pentru rolul de tanchiști.

Jurnalistul Francis Scarr de la BBC care a redistribuit filmarea publicată de guvernatorul rus notează ironic că armata de TikTok a lui Kadîrov se va confrunta cu o concurență dură în Ucraina, o referință la numeroasele înregistrări video distribuite de luptătorii ceceni în care mai degrabă par să se pozeze în ipostaze de luptă, decât să lupte propriu-zis.

Pe 5 octombrie, Vladimir Putin a anunțat personal că a semnat un decret care să „corecteze” greșelile făcute în timpul procesului de mobilizare după ce numeroase înregistrări video și mesaje distribuite pe rețelele sociale rusești au arătat că au fost chemați la arme bărbați inapți pentru serviciul militar sau care în mod normal ar beneficia de scutiri.

Rusia trimite pe front soldați neinstruiți

Modul haotic în care s-a desfășurat mobilizarea a declanșat un scandal național în Rusia și proteste în unele regiuni, amploarea neregulilor fiind atât de mare încât inclusiv televiziunile de la Moscova au fost nevoite să abordeze subiectul.

Însă în pofida asigurărilor date de oficialii ruși și televiziunile de propagandă, pe rețelele de socializare au apărut numeroase relatări și înregistrări video, unele dintre ele filmate chiar de către recruți, potrivit cărora bărbații mobilizați în Rusia după data de 21 septembrie, când Putin a decretat mobilizarea parțială, sunt trimiși pe front aproape fără instruire.

Unii dintre recruții mobilizați în ultima lună au fost capturați de soldații ucraineni la doar câteva zile după ce au primit ordinele de încorporare și au fost trimiși pe front pe repede-înainte.

O parte a acestor recruți au fost trimiși pentru consolidarea apărării din Herson unde autoritățile de ocupație au anunțat luni formarea unei „miliții locale” care să sprijine trupele regulate în contextul temerilor că acesta ar putea fi următorul front rusesc care se va prăbuși rapid.

Potrivit unor evaluări, Moscova pregătește deja retragerea trupelor sale de aici și pregătește opinia publică rusă pentru acest lucru, chiar și rușii știind că regiunea Herson este crucială pentru apărarea și securitatea Crimeii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *