Externe

Zelenski: „În ziua victoriei asupra nazismului, luptăm pentru o nouă victorie”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat luni, 9 mai, când se marchează ziua victoriei împotriva Germaniei naziste, că ţara sa va câştiga războiul cu Rusia şi că Ucraina nu va ceda niciun teritoriu, transmite Reuters.

„În ziua victoriei asupra nazismului, luptăm pentru o nouă victorie. Drumul până la ea este dificil, dar nu avem nicio îndoială că vom câştiga”, a declarat liderul de la Kiev într-un discurs scris.

Vă reamintim că Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, marchează la 9 mai victoria fostei Uniuni Sovietice în Al Doilea Război Mondial.

În Piaţa Roşie din Moscova, Vladimir Putin rosteşte un discurs şi prezidează o paradă militară unde sunt expuse printre altele trupe, tancuri şi rachete balistice intercontinentale.

Volodimir Zelenski a spus că ucrainenii sunt un popor liber care a luptat pentru a-şi apăra pământul de multe ori în istorie şi care are ”drumul său”.

„Astăzi ducem războiul pe această cale şi nu vom da nimănui nicio palmă din pământul nostru şi nici măcar o singură bucată din istoria noastră. Suntem mândri de strămoşii noştri care, împreună cu alte naţiuni din coaliţia anti-Hitler, au înfrânt nazismul. Nu vom permite nimănui să anexeze această victorie, nu vom permite ca ea să fie furată. Nu există lanţuri care să ne încătuşeze spiritul liber. Nu există niciun invadator care poate dicta poporului nostru liber. Mai devreme sau mai târziu vom câştiga”, a subliniat preşedintele Ucrainei.

Rusia îşi numeşte agresiunea sa militară împotriva Ucrainei drept ”operaţiune specială pentru denazificarea” ţării vecine şi pentru protejarea comunităţii rusofone din estul acesteia.

Sursa: Agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *