Sănătate

(Dietă) Alimente care te ajută să controlezi pofta exagerată de mâncare

Dacă ţi-ai propus să slăbeşti cu siguranţă vei încerca să reduci din cantitatea de alimente consumate, însă cum să faci acest lucru ca să nu suferi de foame? Descoperă câteva alimente care transmit un semnal către creier că eşti sătulă şi care au nutrienţii necesari pentru a-ţi potoli foamea, fără să-ţi saboteze dieta.

Iată care sunt alimentele pe care te poţi baza:

1. Merele

Cu o jumătate de oră înainte de ora mesei este recomandat să consumi un măr, deoarece fibrele şi conţinutul său ridicat de apă te va face să mănânci mai puţin la masă. Astfel nu vei resimţi o senzaţie accentuată de foame înainte de masa de prânz şi nu vei fi tentată să mănânci o cantitate exagerată de mâncare.

2. Avocado

Dacă obişnuieşti să consumi o jumătate de avocado la masa de prânz te vei simţi sătulă toată după-amiaza şi nu vei fi tentată să ronţăi mereu câte ceva, se arată într-un studiu apărut în publicaţia Nutrition Journal.

Femeile care au testat acest obicei au constatat că saţietatea este de durată şi s-au simţit mult mai puţin ispitite să aibă o gustare nesănătoasă la trei ore după masa de prânz.

3. Năutul

O cercetare apărută recent în publicaţia Obesity a scos la iveală faptul că persoanele care obişnuiesc să consume cu regularitate leguminoase (năut, fasole boabe, mazăre, linte) se simt cu 31% mai mulţumite după ce au terminat de mâncat. Aceste leguminoase au un conţinut ridicat de proteine, dar şi fibre din belşug care conferă senzaţia de saţietate de lungă durată şi te împiedică să faci excese alimentare. 

4. Supele cremă şi ciorbele

Consumă-le la fiecare masă de prânz, astfel încât vei fi pe jumătate sătulă după o farfurie mare de supă şi poţi alege la felul al doilea ceva uşor.

5. Ouăle

Sunt cele mai potrivite pentru micul dejun, după cum arată un studiu recent. Consumă ouă la micul dejun, deoarece te vei simţi sătulă până la masa de prânz şi nu vei fi tentată să mai ronţăi câte ceva între mesele principale. Un mic dejun de 300 de calorii care să conţină până la 39 de grame de proteine din ouă sau carne slabă reduce senzaţia de foame şi te va determina să mănânci mai puţine calorii pe parcursul zilei.

Reguli ca să nu-ţi fie foame când eşti la dietă

Chiar dacă reduci numărul caloriilor, asta nu înseamnă că trebuie să suferi de foame, atâta vreme cât faci alegerile alimentare corecte. Astfel că pentru a nu-ţi sabota dieta, dar nici să nu suferi de foame adaugă aceste alimente în lista la zilnică:

Supele, tocăniţele, cerealele integrale fierte şi fasolea boabe
Fructele şi legume

Carne slabă, peşte, ouă.

De asemenea, este recomandat să consumi fructele întregi mai degrabă decât să le foloseşti pentru a face sucuri sau smoothie-uri. Iar la orice gustare ai lua este indicat să optezi pentru proteine din carne slabă sau lactate degresate.

sursa: eva.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *