Evită depresia mâncând sănătos
O deziluzie, o dezamăgire, un eşec profesional, plafonarea sau chiar stresul pot favoriza depresia, însă aceasta poate să apară şi din cauza unei alimentaţii necorespunzătoare. Multe dintre tipurile de comportament care apar înainte de declanşarea depresiei sunt apetitul scăzut, refuzul de a mânca şi o poftă dominantă pentru alimentele dulci. Alte produse care ajută depresia sunt alcoolul, cafeina sau alimentele intens prelucrate. Pentru a evita această stare care îţi poate da pentru o perioadă de timp întreaga viaţă peste cap, ar fi bine să încerci să mănânci alimente care conţin:
Omega-3
Conform cercetătorilor, lipsa din organism a acizilor graşi Omega-3 poate favoriza apariţia unor boli psihice. Acizii Omega-3 se găsesc în concentraţii mari în peşte gras (somon, hering, macrou, sardine şi anşoa), dar şi în seminţe de in, alune şi nuci, considerate completări sănătoase pentru obţinerea unui efect antidepresiv. Dacă nu îţi place peştele, sau nu eşti adepta alunelor, poţi să îţi iei necesarul de Omega-3 din suplimentele care se găsesc în magazinele naturiste sau în farmacii.
Vitamina B
Alimentele cu conţinut redus de glucide tind să precipite depresia, deoarece producţia de serotonină, care dă sentimentul de bine, este declanşată de alimentele care sunt bogate în glucoză. O îmbunătăţire a stării emoţionale a fost asociată şi cu aportul de vitamine, în special B2, B6 şi B12, acid folic şi minerale: fier, crom, seleniu, zinc, magneziu.
Proteine
Serotonina, substanţa care dă starea generală de bine, este furnizată de proteinele din carne, ouă şi lactate. Dacă alimentaţia nu furnizează proteine de bună calitate (din alimente de origine animală), va fi influenţată în mod direct starea de spirit a persoanei cu o alimentaţie defectuoasă.
Timpul Suplimentul Femeia