Actualitate

Pro-fascista Elena Levițkaia-Pahomova se plânge că 80% din programele televiziunii publice sunt în limba română

Fostul director al televiziunii din Tiraspol, Elena Levițkaia-Pahomova,  cunoscută pentru apropierea de socialiști și viziunile sale pro-ruse, promotor notoriu al neofascismului de tip putinist, a ținut un discurs la mitingul Partidului Socialiștilor (PSRM), organizat pe 29 mai în fața clădirii Parlamentului din centrul Chișinăului. Ea s-a plâns că actuala putere „distruge jurnalismul”. Levițkaia-Pahomova s-a arătat indignată și de faptul că televiziunea publică transmite programe în limba română în proporție de 80 la sută

„Mai devreme spuneau că dacă scrii la ziar, înseamnă adevăr, dacă arăți la televizor- înseamnă să rezolvi problemele, dar acum profesia noastră se transformă în nimic. Profesia noastră este distrusă și colegii noștri care se pretind a fi independenți, Consiliul Audiovizualului, care ne îngrădește activitatea și nu ne permite să vorbim”, a spus jurnalista.

Ea a mai afirmat că un stat puternic este posibil doar „cu jurnalism puternic”.

„Puterea nu are nevoie de oameni care gândesc, de oameni care critică. Pe noi ne nimicesc. Mergem spre dictatură. Noi nu trebuie să tăcem, jurnaliștii trebuie să poată lucra liber și să poată să spună adevărul”, a declarat jurnalista”.

Reamintim că ieri, 29 mai, membri și susținători ai PSRM s-au adunat în centrul Chișinăului pentru a protesta „împotriva dictaturii, sărăciei și incompetenței autorităților, împotriva sechestrării justiției și intimidării oamenilor”. Cei adunați cer demisia guvernului și a președintelui.

De ce putinismul este echivalent cu fascismul

Amintim că, potrivit Prof. Timothy Snyder, profesor de istorie la Universitatea Yale şi autorul mai multor cărţi despre fascism şi istoria Europei, „În ciuda disputelor adesea vehemente privind sensul fascismului, Rusia de azi îndeplineşte aproape toate criteriile pe care cercetătorii tind să le recunoască”.

În acest articol, autorul menționează că Rusia de azi „este cea care poartă un război fascist distructiv împotriva Ucrainei. Fascismul nu se limitează la o concepţie despre Hitler – la origine a fost italian, iar apoi a avut adepţi în toată Europa (şi America). Fascismul a luat mai multe forme, dar esenţa lui a fost triumful voinţei cuiva asupra raţiunii.  

Rusia îndeplineşte azi criteriile: cultul liderului unic, cultul morţii în jurul celui de-al Doilea Război Mondial, respectiv mitul unui trecut glorios al măreţiei imperiale ce poate fi restaurat abia cu un război distructiv, dar mântuitor, cum pretinde Rusia că duce în Ucraina.”  

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Aminitm că Elena Pahomova, care actualmente activează la NTV Moldova, post deținut de deputatul socialist Corneliu Furculiță, a solicitat de la CCA, în luna spetembrie anul trecut, eliberarea unei licențe de emisie pentru un post de televiziune.

Contactată la acea vreme de NewsMaker, așa numita prezentatoare TV a declarat că va fi vorba despre un canal de știri și că va veni cu mai multe detalii după ce va primi licența de emisie. 

Elena Pahomova este o cunoscută jurnalistă filo-rusă putinistă, din Republica Moldova. A activat mulți ani la fostul post de televiziune NIT, care aparținea comuniștilor, iar ulterior, din 2011 până în 2013, avea o emisiune de autor la Publika TV. 

În perioada 2013-2016 a activat la Tiraspol, unde a condus așa-zisa televiziune de stat din regiune. A revenit la Chișinău ca producător general al RTR-Moldova, după care trece la NTV. 

În 2017 aceasta a condus o comisie specializată pentru mass-media pe lângă fostul președine Igor Dodon, arestat recent pentru trădare de patrie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


comentarii

  1. Să grohăie paruski la ei pe moșie. Să vadă ce „libertăți” și ce „ democrație” au adus și aduc în continuare hoardele moscălești pe acolo pe unde pun piciorul. Îi fac acestei scoafe rusești urarea lor tradițională, dar bineînțeles în română: geamantanul, gară, moscălia… Și încă una în limba (uitată a) naționalității conlocuitoare din Comrat: Siktir.

  2. Pro-pogandonii sunt propogandoni oriunde: Ucraina, Moldova, Germania, Africa…
    Cemodan, vokzal, PaRasha !

  3. De unde o mai fi apărut și ghionoaia asta cu pretenții de ”jurnalistă”? Nu am înțeles cine-i ”îngrădește” sclifoselile jurnalistice și nu îi dă voie să mănânce rahat cu polonicul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *