Politică

Reacția autorităților de la Chișinău la ”atentatul”care ar fi fost organizat la Tiraspol: „Persistă suspiciuni privind veridicitatea versiunilor circulate de către Tiraspol în spațiul public”

Versiunile prezentate de Tiraspol nu sunt probate în modul stabilit de lege, ”poartă un caracter speculativ și nu reflectă investigații sau date confirmative elucidate de autoritățile competente ale Republicii Moldova”, declarația a fost făcută de Biroul Politici de Reintegrare în urma acuzațiilor lansate de separatiștii transnistreni precum că așa zisul ”atentat” care ar fi fost organizat de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) ar fi vizat nu doar conducerea de la Tiraspol, dar și sediul OSCE

„Prin canalul de corespondență al reprezentanților politici Chișinăul a solicitat Tiraspolului prezentarea informațiilor detaliate pe acest incident și transmiterea persoanelor reținute sub răspunderea organelor naționale de drept în vederea desfășurării investigațiilor în conformitate cu prevederile legislației în vigoare. Solicitarea Chișinăului nu a fost satisfăcută, respectiv, persistă suspiciuni privind veridicitatea versiunilor circulate de către Tiraspol în spațiul public” a declarat BPR, transmite Deschide.md.

Săptămâna trecută, așa-zisul minister al securității de la Tiraspol a afirmat că Vadim Krasnoselski și alți lideri din stânga Nistrului ar fi fost ținta unui presupus atentat terorist organizat de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU). Mai multe persoane au fost reținute și dau deja declarații.

Drept reacție, SBU a declarat că acuzațiile Tiraspolului trebuie considerate exclusiv ca o provocare orchestrată de Kremlin.

Seara, televiziunea afiliată separatiștilor de la Tiraspol a prezentat un film ”documentar” privind modul în care SBU ar fi pregătit și coordonat ”atentatul”, după care YouTube a șters acest video.

Ulterior, separtistul Vadim Krasnoselski, a ieșit cu o adresare în care a declarat că așa zisele autorități de la Tiraspol se vor adresa la membrii Consiliului de Securitate al ONU cu o declarație prin care va cere organismului internațional să protejeze securitatea regiunii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *