Actualitate

Unde a apărut viața pe Terra – pe uscat sau în ocean? Ultimele descoperiri în domeniu dau peste cap varianta oficială

„Descoperirea noastră indică faptul că viața era prezentă pe uscat cu mult mai devreme decât s-a crezut anterior, adică cu aproximativ 580 milioane. Cercetările noastre au implicații majore și în căutarea vieții pe planeta Marte, deoarece Planeta Roșie conţine zăcăminte vechi ale unor izvoare termale care au o vârstă similară cu cea a depozitelor de la Pilbara Craton”, a declarat Tara Djokic, autorul studiului citat de futurism.com

Oamenii de știință de la University of New South Wales au descoperit dovezi fosile privind viața timpurie de pe Pământ în timp ce studiau depozitele izvoarelor termale de la Pilbara Craton din Australia de Vest. Aceste depozite bine conservate au o vechime de aproximativ 3,5 miliarde de ani și ele conțin un anumit tip de mineral, geyserit, care se formează doar în mediul izvoarelor termale terestre. Descoperirea cercetătorilor este importantă atât pentru înţelegerea apariţiei vieţii pe Pământ, cât şi pentru căutarea vieţii extraterestre pe alte planete, cum ar fi planeta Marte.

Depozitele Pilbara au aceeaşi vârstă cu cea mai mare parte a crustei de pe Marte, ceea ce face ca depozitele izvoarelor termale de pe Planeta Rosie să fie de interes pentru căutarea unor eventuale fosile. Desigur, toate acestea presupun că viața care ar fi putut exista pe Marte a fost similară cu cea de pe Pământ, cel puțin la nivel microbian.

„Dacă pe Pământ s-au descoperit dovezi fosile ale vieţii în apropierea izvoarelor termale, atunci s-ar putea ca şi pe Marte să descoperim în apropierea izvoarelor termale urmele unor eventuale forme de viaţă”, a declarat Van Kranendonk, directorul Australian Center for Astrobiology.

Sursa: cunoastelumea.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *