CSI / RusiaRăzboiUcraina

VIDEO. Imagini rare cu eliberarea satului Andriivka, filmate cu o cameră GoPro: Așezarea este pur și simplu devastată

Soldații Brigăzii a 3-a Separată de Asalt au postat, sâmbătă, noi imagini ale operațiunii de eliberare a satului Andriivka, o piatră de temelie pe drumul spre Bahmut, Donețk, în aceeași zi în care Rusia a negat afirmațiile Kievului conform cărora satul devastat a fost recuperat, scrie Hotnews.

„Inamicul trăgea cu mortiere, iar exploziile bombelor de artilerie erau din ce în ce mai aproape. Trupele de asalt au continuat să vâneze inamicul în mijlocul câmpului de luptă – într-un sat plin de ruși.”

Videoclipul prezintă acțiuni ofensive ale soldaților Batalionului 1 de asalt înregistrate de GoPro-urile pe care le poartă.

Imaginile arată un sat devastat, cu copaci arși și clădiri distruse reiese, după ce Rusia pare să fi făcut una cu pământul această așezare.

Preşedintele Volodimir Zelenski le-a vorbit ucrainenilor, vineri seara, despre situaţia de pe front şi despre progresele înregistrate de contraofensiva ucraineană, confirmând cucerirea satului Andriivka, aflat la 10 kilometri sud de Bahmut.

Rusia a negat sâmbătă afirmația ucrainenilor că ar fi recucerit satul.

„Inamicul nu a abandonat planurile de a captura orașul Artyomovsk [Bahmut] din Republica Populară Donețk și a continuat să desfășoare operațiuni de asalt… încercând fără succes să alunge trupele ruse din centrele populației Klișciivka și Andriivka”, a declarat ministerul rus al apărării.

Andriivka se află la sud de Bakhmut, în mare măsură ruinat, un premiu simbolic pe care forțele ruse l-au capturat în mai, după cea mai aprigă și mai lungă bătălie de la invazia pe scară largă a Ucrainei de către Moscova în februarie 2022.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *