CSI / RusiaExterneRăzboi

Zelenski condamnă atacul sângeros al rușilor împotriva unui convoi de civili în Zaporojie. „Numai nişte terorişti abjecţi, care nu-şi au locul în lumea civilizată, pot face aşa ceva”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a condamnat atacul cu rachete ruseşti de vineri împotriva unui convoi umanitar în Zaporojie, în sudul Ucrainei, care, potrivit Kievului, s-a soldat cu 23 de civili morţi și 28 răniți, relatează EFE, DPA și Agerpres.

„Ocupanţii au lansat 16 rachete în cursul dimineţii doar în Zaporojie şi în zona adiacentă. Numai nişte terorişti abjecţi, care nu-şi au locul în lumea civilizată, pot face aşa ceva”, a declarat președintele Zelenski pe contul său de Telegram.

De asemenea, liderul de la Kiev a adăugat că, prin aceste atacuri, Moscova încearcă ”să se răzbune” pentru fermitatea cu care Kievul respinge războiul şi pentru propriile eşecuri.

„Ticăloşi însetaţi de sânge! Fiţi siguri că veţi fi traşi la răspundere pentru fiecare viaţă ucraineană pierdută”, a subliniat Volodimir Zelenski, evocând că vineri, 30 septembrie, ocupanții ruși au atacat şi zone rezidenţiale din regiunile Nikolaev (Mikolaiv) şi Dnipropetrovsk (sud). La Nikolaev mai multe clădiri de locuit au fost avariate.

„Ucrainenii paşnici sunt exterminaţi cu cinism pentru că el demult şi-a pierdut toată umanitatea”, a spus preşedintele ucrainean referindu-se la președintele Rusiei.

În urma atacului din Zaporojie au fost înregistraţi până acum 25 de morţi şi 62 de răniţi, între care mulţi copii, potrivit autorităţilor ucrainene.

Potrivit media de la Kiev, o rachetă rusească a lovit în jurul orei locale 07:30 în timp ce un convoi de civili se pregătea să plece din Zaporojie spre teritoriile controlate de ruşi în aceeaşi regiune, pentru a-şi lua rudele şi a oferi ajutor umanitar.

Acest atac sângeros are loc în ziua în care la Moscova este preconizată oficializarea anexării de către Rusia a teritoriilor ucrainene parţial ocupate Zaporojie, Herson (sud), Doneţk şi Lugansk (est)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *