CSI / Rusia

Nebunie totală! Politicienii ruși o martirizează pe Daria Dughina: „Ea a murit pentru Rusia, în patria mamă și pe linia frontului care nu este în Ucraina, ci aici”

Marți, 23 august, politicienii ruși au participat în cadrul unei slujbe, în memoria Dariei Dughina, fiica lui Aleksandr Dughin, mentorul lui Putin, cinstind-o ca pe un martir a cărui moarte trebuie să inspire forțele ruse care luptă în Ucraina, transmite Reuters cu referire la Hotnews.

Daria Dughina, fiica lui Alexandr Dughin, a fost omorâtă sâmbătă seara într-un atac cu mașină capcană în apropierea Moscovei. Serviciul de securitate rus FSB acuză agențiile de informații ucrainene că au pus la cale uciderea ei. Kievul neagă că ar fi implicat.

Asasinarea Dariei Dughina, fiica ideologului ultranaţionalist rus Aleksandr Dughin, a fost o „execuţie săvârşită de serviciile secrete ruse, Ucraina neavând nimic de a face cu aceasta”, spune secretarul Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare din Ucraina, Oleksii Danilov, citat de EFE şi DSNews.

În timp ce miercuri se împlinesc șase luni de la ceea ce Rusia numește ”operațiune militară specială” în Ucraina, uciderea lui Dughina a provocat apeluri de răzbunare în rândul elitei politice de la Moscova. Ambasada SUA de la Kiev a avertizat asupra unor posibile de atacuri rusești în zilele următoare, transmite sursa citată.

Politicieni de rang înalt, colegi naționaliști și prieteni au trecut marți dimineața pe lângă sicriul de lemn închis la culoare al lui Dughina, într-o sală a centrului de televiziune din Moscova, pentru a-și lua rămas bun, a depune flori și a transmite condoleanțe părinților ei, care se aflau în apropiere.

Daria Dughina ”a murit pentru Rusia”

Tatăl ei, Aleksandr Dughin, supranumit și „creierul lui Putin”, care a susținut ani de zile crearea unui nou imperiu rusesc care să absoarbă teritoriul unor țări precum Ucraina, le-a spus celor îndurerați că fiica sa a murit pentru Rusia.

„Dacă moartea ei tragică a impresionat pe cineva, ea i-ar fi cerut să apere ortodoxia sacră rusă, poporul și patria”, a declarat Dughin.

„Ea a murit pentru Rusia, în patria mamă și pe linia frontului care nu este în Ucraina, ci aici”, a mai spus Dughin.

Politicienii ruși au martirizat-o pe Daria Dughina

Konstantin Malofeiev, un prieten apropiat al familiei și un magnat ultranaționalist, a dat tonul pentru multe dintre omagiile care au urmat din partea politicienilor ruși, cinstind-o pe Daria Dughina ca pe un martir a cărui moarte a făcut cu atât mai importantă victoria Rusiei împotriva Ucrainei, potrivit sursei citate.

„Oamenii care luptă împotriva noastră nu înțeleg că poporul rus nu este format doar din cei care sunt în viață acum. Ci este alcătuit din cei care au trăit înaintea noastră și vor trăi și după aceea. Iar noi vom deveni mai puternici cu sângele martirilor noștri. Și datorită sfârșitului prematur al dragei noastre iubite Dasha vom fi cu siguranță victorioși în acest război”, a declarat acesta.

Liderii parlamentari ai principalelor trei partide pro-Kremlin au luat cuvântul la slujbă, care au descris-o pe Dughina ca patriotă și promițând că cei care au ordonat și executat atacul împotriva ei vor fi pedepsiți.

Liderii ruși cer distrugerea Kievului

Leonid Sluțki, liderul partidului ultranaționalist LDPR, preconizează că străzile și piețele vor fi denumite după Dughina înainte de a lansa un apel la unitate.

„O singură țară, un singur președinte, o singură victorie”, le-a spus Leonid Sluțki participanților la doliu.

De asemenea, a fost citit un mesaj de condoleanțe din partea unui lider susținut de Rusia în estul Ucrainei, iar Serghei Mironov, care conduce partidul Rusia Justă în parlament, a cerut distrugerea a ceea ce a numit ”regimul” de la Kiev.

„Victoria va fi cel mai bun monument pentru Dasha”, a mai adăugat Mironov.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *