Politică

Dan Perciun (PAS) reacție la scandalul moldova-leaks.com – „Miza este subminarea încrederii în guvernare şi deturnarea atenției publice de la finanțarea ilegală a lui Şor şi recentele revelații privind ajutorul FSB pentru Ceban, Dodon şi PSRM”

Dacă mai sunt unii care încă n-au înțeles că Moldova e în plin război hibrid cu ruşii, oligarhatul şi marii corupți locali e momentul să se trezească. Şor, Dodon, Ceban, Chicu, Platon, Şor, Plahotniuc, Cavcaliuc fac parte din acelaşi grup de interese care urmăresc destabilizarea situației în interesul Rusiei şi a beneficiului financiar şi politic propriu. S-au unit toți fugarii, corupții şi trădătorii pentru a crea haos şi a-şi avansa agenda de subjugare a țării.

Atacul cibernetic şi informațional de azi e încă o dovadă că resurse au multe, banii şi expertiza nu sunt o problemă. Miza este subminarea încrederii în guvernare şi deturnarea atenției publice de la finanțarea ilegală a lui Şor şi recentele revelații privind ajutorul FSB pentru Ceban, Dodon şi PSRM.

Azi, în plin război hibrid ar fi tare bine ca presa pro-europeană, societatea civilă, actorii extra-parlamentari să facă un reality check şi să se întrebe dacă ceea ce fac ajută sau nu ca Federația Rusă şi grupările criminale, cvasi politice locale să-şi atingă obiectivele în Moldova. Acum nu-i timpul pentru rapoarte sterile, despicarea firului în patru, încercări de a fi mai corecți şi catolici decât Papa – nu-i timp pentru jumătăți de măsură, supărări, frustrări şi da dar-uri. Toată aprecierea pentru cei care pun umărul la consolidarea societății şi deconspirarea forțelor anti-statale. Critică când este cazul dar sunt ancorați în realitatea și gravitatea momentului și înțeleg obiectivele strategice ale țării.

Menținerea stabilității politice este o precondinție pentru depăşirea provocărilor actuale, iar protestele recente plătite, spargerea conturilor primelor persoane în stat, dezinformarea care curge din toate direcțiile – ar trebui să fie un semnal de alarmă suficient de clar pentru cei care vor să audă și să înțeleagă.

Place sau nu place unora dar stabilitatea politică azi înseamnă PAS. O guvernare onestă, cu suport masiv din Europa, capabilă să atragă ajutor şi să construiască poduri. Iar consolidarea tuturor bandiților împotriva acestei guvernări este încă o dovadă că rețele lor mafiote sunt sub asediu, Da – guvernarea sigur face şi greşeli şi poate mai multe decât şi-ar dori şi ea şi cetățenii – dar astăzi PAS e unica forță capabilă să asigure forța necesară pentru a naviga aceste timpuri tulburi.

Trecem de războiul din Ucraina, trecem de criza energetică şi va fi timpul şi pentru alternative, dezamăgiri, analize, pretenții – dar azi e timpul pentru consolidarea tuturor oamenilor care vor supraviețuirea Republicii Moldova ca stat liber şi independent – liber atât de interese ruseşti cât şi de grupările criminale locale. Ulterior ne-om lămuri dacă o reformă sau cealaltă trebuia să fie făcută așa sau altfel, sau dacă o numire aici sau dincolo a fost inspirată. Azi însă e nevoie de un front comun, asumat tacit sau nu – împotriva grupării pentru corupție și război.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *