Asta se arată într-o scrisoare transmisă directorului Agenției Naționale pentru Sănătate Publică de către medicul sanitar de la Comrat. Instituțiile roagă autoritățile să nu repartizeze vaccinul în regiune.
Directoarea spitalului din Comrat, Nina Răilean, a menționat contrariul. În ciuda celor menționate în scrisoare, ea a spus că lucrătorii medicali urmează să fie vaccinați după ce vor trece instruirile necesare. Mai mult, ea a învinuit jurnaliștii că au interpretat informația din scrisoare.
„În prezent, în Centrul COVID și în Secția terapie intensivă nu sunt lucrători medicali care, voluntar, ar fi dispuși să se vaccineze cu AstraZeneca. Rugăm să nu distribuiți în instituția noastră vaccinul menționat. În cazul în care vor fi identificați doritori, vă vom informa despre numărul de doze necesare”, se arată în corespondența expediată autorităților de la Chișinău de către Spitalul din Comrat.
Într-o altă scrisoare, cadrele medicale de la Ceadâr-Lunga de asemenea refuză să se vaccineze cu AstraZeneca.
Într-un răspuns pentru presa locală, directorul spitalului din Ceadâr-Lunga, Natalia Popazoglo, a menționat că personalul medical preferă să se vaccineze cu vaccinurile Sputnik V sau Pfizer.
În schimb, directorul spitalului din Comrat, Nina Railean, s-a desolidarizat de cele expuse în scrisoare. Ea susține că procesul de imunizare va începe îndată după instruire.
Directoarea nu ne-a oferit un răspuns relevant la întrebarea de ce a cerut ca serul să nu fie distribuit la instituția pe care o conduce.
Bașcanul Autonomiei Găgăuze, Irina Vlah, ne-a spus că nu știe nimic despre refuzul vaccinului de către cele două spitale.
„Trebuie mai întâi să discut cu colegii. Nu am văzut nici un document încă. Nu am știut despre asta”, a declarat Irina Vlah.
Responsabilii de la Ministerul Sănătății au declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că autoritățile nu obligă pe nimeni să se vaccineze. Cei care nu vor dori să fie imunizați, nu vor fi sancționați.
|
Poliţia rusă a efectuat marţi şi miercuri raiduri împotriva mişcării disidentului încarcerat Aleksei Navalnîi, înaintea manifestaţiilor de protest anunţate în sprijinul opozantului.
( ) Citeşte tot articolulUn fost șef-adjunct al Procuraturii Anticorupție (PA) a fost recunoscut și audiat de PCCOCS în calitate de bănuit de comiterea coruperii pasive în proporții deosebit de mari, a anunțat Procuratura Generală, într-un comunicat de presă. ZdG a aflat că fostul...
( ) Citeşte tot articolulPe 22 aprilie, se sărbătoreşte „Ziua Pământului”, ziua în care s-a născut mişcarea pentru protejarea mediului înconjurător.
( ) Citeşte tot articolulAu trecut 13 ani de la apariția acestei cărți. După ce, recent, am recitit-o, am trecut printr-un duș rece, re-lecturarea volumului fiind o îndeletnicire traumatizantă. De ce? Fiindcă mizeriile împotriva cărora luptam în anii 1997-2000 nu au dispărut, dimpotrivă, unele...
( ) Citeşte tot articolulErnest Hemingway, așa cum știți, e unul dintre cei mai importanți scriitori ai secolului XX, nu doar din America, ci din întreaga lume. El însuși - un personaj literar prin modul în care a ales să își trăiască viața. Voluntar în primul război mondial,...
( ) Citeşte tot articolulImediat după invazia Armatei Roșii în Basarabia, din 28 iunie 1940, autorităţile comuniste au început politica de sovietizare și rusificare a provinciei. Prin intermediul terorii, ridicată la nivel de politică de stat, conducerea sovietică a început arestarea elitei...
( ) Citeşte tot articolul