Sistemul de învățământ superior din Statele Unite este foarte diferit de cel din România. Cu toate că, datorită aderării Românie la Procesului de la Bologna, aceste deosebiri s-au mai estompat, iar diplomele de bacalaureat de aici sunt recunoscute de majoritatea universităților americane.
Absolvenții liceelor din Statele Unite au două opțiuni de continuare a studiilor: colegiile sau universitățile și institutele.
În anul trei studenții trebuie să aleagă specialitatea, pe care urmează să o studieze și în anul patru. Unii studenți aleg și un domeniu suplimentar de studiu.
Specific pentru învățământul superior din SUA este marea varietate de programe, cursuri și opțiuni. Mai e și marea libertate de a alege. Studentul poate să aleagă atât cursurile, pe care să le urmeze, cât și nivelul de dificultate. Programul de învățământ este flexibil, dar foarte intens. Pe lângă informațiile predate pe parcursul orelor, profesorii le distribuie materiale de studiu individual, care pot să constituie până la jumătate din totalul conținutului cursului. Urmează etapa de verificare a cunoștințelor. O modalitate foarte răspândită sunt eseurile. Acestea sunt lucrări scrise, de 1 sau 2 pagini, în care studentul își expune propria viziune asupra temei studiate. Tinerii au de realizat astfel de sarcini la mai multe cursuri, lucru foarte dificil și care necesită o pregătire îndelungată. De aceea unii tineri recurg la ajutorul serviciilor de comandă a eseurilor online, precum payforessay.net, care, în scurt timp creează lucrări de orice dificultate în corespundere cu toate cerințele de îndeplinire. Iar timpul economisit astfel îl pot folosi pentru stagii de practică, pentru activități extracurriculare.
După finisare acestui nivel de studii superioare, tinerii din ambele țări pot să se angajeze în câmpul muncii sau să le continue la nivelul următor - studiile de masterat.
|
Poliţia rusă a efectuat marţi şi miercuri raiduri împotriva mişcării disidentului încarcerat Aleksei Navalnîi, înaintea manifestaţiilor de protest anunţate în sprijinul opozantului.
( ) Citeşte tot articolulUn fost șef-adjunct al Procuraturii Anticorupție (PA) a fost recunoscut și audiat de PCCOCS în calitate de bănuit de comiterea coruperii pasive în proporții deosebit de mari, a anunțat Procuratura Generală, într-un comunicat de presă. ZdG a aflat că fostul...
( ) Citeşte tot articolulPe 22 aprilie, se sărbătoreşte „Ziua Pământului”, ziua în care s-a născut mişcarea pentru protejarea mediului înconjurător.
( ) Citeşte tot articolulAu trecut 13 ani de la apariția acestei cărți. După ce, recent, am recitit-o, am trecut printr-un duș rece, re-lecturarea volumului fiind o îndeletnicire traumatizantă. De ce? Fiindcă mizeriile împotriva cărora luptam în anii 1997-2000 nu au dispărut, dimpotrivă, unele...
( ) Citeşte tot articolulErnest Hemingway, așa cum știți, e unul dintre cei mai importanți scriitori ai secolului XX, nu doar din America, ci din întreaga lume. El însuși - un personaj literar prin modul în care a ales să își trăiască viața. Voluntar în primul război mondial,...
( ) Citeşte tot articolulImediat după invazia Armatei Roșii în Basarabia, din 28 iunie 1940, autorităţile comuniste au început politica de sovietizare și rusificare a provinciei. Prin intermediul terorii, ridicată la nivel de politică de stat, conducerea sovietică a început arestarea elitei...
( ) Citeşte tot articolul