Mariana Durleșteanu a mai declarat că într-adevăr propunerea de a fi înaintată la funcția de premier a venit de la PSRM, dar și de la alți actori politici din RM, însă nu a vrut să facă publice nume. Cât despre votul oferit Maiei Sandu la prezidențiale, acesta spune că nu ascunde faptul în sine și că a votat astfel pentru că își dorește o schimbare.
„Această propunere a venit într-adevăr de la doamna președinte a Parlamentului și a partidelor de fapt, nu doar PSRM cum s-a comentat pentru că eu am mai avut discuții cu oameni care m-au abordat ca să revin în Republica Moldova. Chiar dacă sunt în diasporă nu pot privi indiferent lucrurile care se întâmplă. Pentru mine nu a fost așa ușor să decid pentru că vă dați seama de 10-12 ani nu mai sunt în țară, dar urmăresc activ și nu pot tolera situația din RM. Eu tot ca și cei din diasporă am stat în ploaie cu mama mea de 72 de ani la alegerile prezidențiale ca să o votez pe Maia Sandu, și asta nu ascund pentru că a fost dolianța mea de a face o schimbare”, a declarat Mariana Durleșteanu pentru Jurnal TV.
Întrebată ce părere are de faptul că a fost susținută astăzi în Parlament de o majoritate parlamentară recunoscută ca cea mai coruptă din istoria Republicii Moldova, Durleșteanu a răspuns că a acceptat invitația pe poziția unui om apolitic.
„Am acceptat această invitație ca o persoană care sunt apolitică și în folosul cetățeanului dacă pot face ceva. Este procuror general, justiție, însă ce s-a făcut până acum? A fost ceva concret? Comisie, comisie, dar nimic nu s-a făcut. Eu nu vreau să critic pe nimeni, organele de drept trebuie să-și facă treaba. Nu vreau să se creadă că învinuiesc pe cineva s-au aduc acuzații, pentru că nu am dreptul. Cu exponenții din partidul ȘOR nu am nicio relație și nu cunosc pe nimeni personal și speram că ei nu vor vota. Nu am știut că ei au semnat”, a precizat aceasta.
|
Poliţia rusă a efectuat marţi şi miercuri raiduri împotriva mişcării disidentului încarcerat Aleksei Navalnîi, înaintea manifestaţiilor de protest anunţate în sprijinul opozantului.
( ) Citeşte tot articolulUn fost șef-adjunct al Procuraturii Anticorupție (PA) a fost recunoscut și audiat de PCCOCS în calitate de bănuit de comiterea coruperii pasive în proporții deosebit de mari, a anunțat Procuratura Generală, într-un comunicat de presă. ZdG a aflat că fostul...
( ) Citeşte tot articolulPe 22 aprilie, se sărbătoreşte „Ziua Pământului”, ziua în care s-a născut mişcarea pentru protejarea mediului înconjurător.
( ) Citeşte tot articolulAu trecut 13 ani de la apariția acestei cărți. După ce, recent, am recitit-o, am trecut printr-un duș rece, re-lecturarea volumului fiind o îndeletnicire traumatizantă. De ce? Fiindcă mizeriile împotriva cărora luptam în anii 1997-2000 nu au dispărut, dimpotrivă, unele...
( ) Citeşte tot articolulErnest Hemingway, așa cum știți, e unul dintre cei mai importanți scriitori ai secolului XX, nu doar din America, ci din întreaga lume. El însuși - un personaj literar prin modul în care a ales să își trăiască viața. Voluntar în primul război mondial,...
( ) Citeşte tot articolulImediat după invazia Armatei Roșii în Basarabia, din 28 iunie 1940, autorităţile comuniste au început politica de sovietizare și rusificare a provinciei. Prin intermediul terorii, ridicată la nivel de politică de stat, conducerea sovietică a început arestarea elitei...
( ) Citeşte tot articolul