Alexei Navalnîi, cel mai cunoscut opozant rus al lui Vladimir Putin, care a supraviețuit otrăvirii de două ori, a publicat pe site-ul său un mesaj în 11 puncte în care a comentat interzicerea președintelui american Donald Trump pe rețeaua de socializare Twitter.
Navalnîi susține că interzicerea lui Trump reprezintă un ”act de cenzură inacceptabil”, care s-a bazat pe ”emoții și preferințe politice personale” și că astfel de decizii sunt luate de ”persoane pe care nu le cunoaștem, în baza unei proceduri pe care nu o cunoaștem”.
Opozantul rus a punctat că Donald Trump ”a spus lucruri foarte iresponsabile”, dar că pentru acest lucru a plătit la alegerile din 3 noiembrie, atunci când nu a mai fost votat de cetățenii SUA.
Navalnîi a ironizat o eventuală explicație referitoare la încălcarea termenilor comunității Twitter spunând că el ”primește zilnic, de mulți ani, amenințări cu moartea, iar Twitter nu interzice pe nimeni”.
Liderul opoziției ruse a mai scris că Twitter, Facebook și Instagram au fost folosite ca ”bază pentru „fabrica de troli” a lui Putin și grupuri similare din alte țări autoritare” și că ”ucigași cu sânge rece precum Putin și Maduro” sunt lăsați să aibă conturi de Twitter.
Navalnîi a mai subliniat că acest precedent, de blocare a președintelui american pe Twitter, va fi folosit de liderii autoritari în momentul în care vor vrea să își reducă la tăcere adversarii:
”Acest precedent va fi exploatat de dușmanii libertății de exprimare din întreaga lume. Și în Rusia. De fiecare dată când trebuie să tacă pe cineva, ei vor spune: „Aceasta este doar o practică obișnuită, chiar și Trump a fost blocat pe Twitter”.
|
Noi imagini video care susțin că prezintă practici de tortură a deținuților ruși, dintre care unul ar fi murit la scurt timp după filmare, au fost publicate, scrie The Moscow Times, citând Novaya Gazeta. Imaginile provin de la o închisoare unde mai fuseseră...
( ) Citeşte tot articolulDoar 9 dintre 100 de fumători sunt utilizatori de produse de nicotină mai puțin nocive. Datele se conțin în raportul “Starea globală a reducerii daunelor provocate de tutun” și au fost publicate de către Agenția de Sănătate Publică din Marea Britanie....
( ) Citeşte tot articolulDragobetele, sărbătoarea dragostei la români, îşi are rădăcinile în tradiţiile dace şi în credinţa într-un fel de zeu al iubirii, a cărui cinstire, pe 24 februarie, marca simbolic şi începutul primăverii.
( ) Citeşte tot articolulCopilul de doi ani, care a murit în incendiul produs marți la Gribova, raionul Drochia, și băiatul de 11 ani, care a ajuns la spital, erau verișori.
( ) Citeşte tot articolulBibliotecile au ceva magnetic, sunt temple ale cunoașterii unde poți pierde noțiunea timpului, medita sau pur și simplu te poți relaxa într-un mediu liniștit. Mai mult, unele dintre aceste clădiri sunt adevărare bijuterii arhitecturale și merită un loc pe lista de obiective de...
( ) Citeşte tot articolulPentru a da un gust mai bun orez-ului incercati sa-l fierbeti in supa in loc de clasica apa cu sare, va avea un gust deosebit. Puteti gati linistiti aceasta reteta atat pentru un pranz sanatos cat si pentru o cina usoara.
( ) Citeşte tot articolulDe-a lungul timpului, alimentele procesate au căpătat o reputație proastă, fiind considerate sabotori ai dietei, responsabile de apariția de obezității, a hipertensiunii sau a diabetului zaharat de tip 2. Dar, alimentele procesate nu sunt reprezentate doar de pizza congelată, de chipsuri...
( ) Citeşte tot articolulPăstrează zaţul de cafea. Din ibric, expresor sau filtru, zaţul are întrebuinţări care mai de care mai interesante şi neaşteptate.
( ) Citeşte tot articolulOul este considerat produsul vedetă din fiecare bucătărie, mai ales datorită proprietățiilor sale, dar și pentru faptul că se poate găti în diverse modalități. Este o sursă excelentă de proteine, vitamine și minerale esențiale, astfel că este un aliment miraculos, ce...
( ) Citeşte tot articolul