„Toți cunosc faptul că Partidul Comuniștilor a boicotat așa-numitele alegeri prezidențiale. Noi și acum continuăm să fim pe poziția că ele au fost anticonstituționale” – declară Comitetul Central al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM).
„Acest important element nu-l conține nici programul candidatului învingător la alegeri. De aceea, și de acum înainte vom insista asupra faptului că, fără întoarcerea la normele constituționale, este imposibilă nu numai depășirea consecințelor capturării statului de către grupările oligarhice și mafiote, ci și dezvoltarea normală a țării în ansamblu. Iată de ce la momentul dat, dar și în viitor, noi o considerăm și o vom considera pe Maia Sandu ca încă un președinte neconstituțional al Republicii Moldova. Aceasta e cauza din care PCRM nu poate aprecia totalurile alegerilor din punct de vedere juridic: președintele ales este la fel de neconstituțional, ca și cel precedent. În schimb, avem tot dreptul să le analizăm din punct de vedere politic și al rezultatului practice”, mai spun comuniștii.
PCRM afirmă că, „al doilea tur al alegerilor prezidențiale a constatat înfrângerea lui Igor Dodon. El a pierdut alegerile cu un rezultat rușinos”. „În acest context, cu certitudine putem afirma că rezultatul final constatat de Comisia Electorală Centrală înseamnă nu atât victoria Maiei Sandu, cât catastrofala înfrângere a lui Dodon”, au precizat comuniștii.
Totodată, ei declară: „Astăzi nu e deloc simplu să ne dăm seama la ce am putea să ne așteptăm de la Maia Sandu în ipostaza de șef de stat”. „Programul ei electoral este extrem de vag și lipsit de concretitudine. Principala lui teză a fost lupta împotriva corupției. Ce-i drept, una din lozinci, – „Vom curăți președinția de corupție” –, a redus această luptă până la perimetrul aparatului prezidențial. Și asta în timp ce corupția a pătruns în toate sferele vieții noastre atât pe verticală, cât și pe orizontală”, spun aceștia.
Vladimir Voronin are 79 de ani și are o pensie lunară de 11 mii de lei.
|
An de an, cu ocazia Paştelui ortodox, credincioşii se bucură de ceea ce ei numesc minunea Sfintei Lumini. Acest eveniment miraculos se petrece an de an în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare,...
( ) Citeşte tot articolulEscaladarea tensiunilor ruso-ucrainene, ca urmare a desfășurării a două armate ruse în Crimeea ocupată și la frontierele estice ale Ucrainei, au provocat neliniște în tot bazinul Marii Negre, în Europa și Statele Unite ale Americi, doar R. Moldova a rămas...
( ) Citeşte tot articolulEste foarte trist tot ce s-a întâmplat astăzi în Parlament în jurul Curții Constituționale. Atât recunoașterea „caracterului captiv al CCM”, cât și decizia de revocare a dnei Domnica Manole, sunt acte descalificante pentru niște...
( ) Citeşte tot articolulMihai Eminescu are pentru mulţi o imagine asemeni luceafărului din poezia cu acelaşi nume-rece, distant faţă de ceea ce se petrecea în veacul său, căutând iubirea eternă etc. Totuşi contemporanii îl cunosc puţin altfel. Mare parte din talentul său scriitoricesc s-a...
( ) Citeşte tot articolul„Nu a fost niciodată un război bun sau o pace rea” – afirma Benjamin Franklin, deşi pot fi, totuşi, războaie drepte şi nedrepte sau păci de lungă sau scurtă durată.
( ) Citeşte tot articolulCreștinii ortodocși îl prăznuiesc pe 23 aprilie pe Sfântul Gheorghe. Este o sărbătoare marcată cu cruce roșie în calendar, iar sute de mii de români își serbează azi onomastica.
( ) Citeşte tot articolul